Forgotten Password

De dienstverlening van Comaen
Comaen

“Wij geloven in een persoonlijke aanpak en kennen onze professionals en opdrachtgevers goed. Alleen dan kan er volgens ons een succesvolle match ontstaan. Behalve naar werkervaring en opleiding kijken wij ook naar persoonlijkheid en ambities. Als mensen op de juiste plek zitten, kunnen ze hét verschil maken”.

Je hebt op onze website een interessante vacature gezien en je wilt hier graag meer over weten. Maar voordat je verdere actie onderneemt, ben je wel benieuwd hoe een dienstverband via Comaen eruit ziet en wat je kan verwachten. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven, zullen we hieronder een aantal belangrijke zaken bespreken zodat je precies weet wat je kan verwachten als je via Comaen in dienst treedt en aan de slag gaat bij een opdrachtgever.

Dienstverband via Comaen?

Je komt bij Comaen op de payroll en gaat werken bij de geselecteerde opdrachtgever via een deta-vast constructie. Dit betekent dat je na een X aantal gewerkte uren zal worden overgenomen door de opdrachtgever. Om tot dit punt komen hebben wij eerst gezamenlijk een pad bewandeld; van een persoonlijk kennismakingsgesprek, een match met een opdrachtgever tot en met de ondertekening van de arbeidsovereenkomst. Maar daar houdt onze dienstverlening niet op. Wij zijn voor jou, als werkgever, verantwoordelijk voor zaken zoals salaris, arbeidsvoorwaarden en begeleiding. En onze dienstverlening / onze samenwerking stopt pas zodra je overgaat naar de opdrachtgever.

Type arbeidsovereenkomst?

Vanuit Comaen kunnen wij je een tweetal overeenkomsten aanbieden; een jaar contract of een vaste aanstelling. In vele gevallen betreft dit vanuit Comaen een vaste aanstelling, echter hebben wij ook te maken met een opdrachtgever. Niet elke opdrachtgever kan de garantie afgeven dat je bij overname direct in vaste dienst kan treden en dit moeten wij respecteren. Gezien de komst van de wet ‘WAB’ kan hier snel verandering in komen (Wat is de wet WAB? Lees het hier).

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden?

Voorafgaand aan een definitieve aanbieding, zijn wij in contact geweest met zowel de opdrachtgever als met jou om het gewenste salaris inzichtelijk te maken. Daarnaast houden wij ons aan de marktconforme salarisschalen, die per functie kunnen verschillen en afhankelijk zijn van o.a. het opleidingsniveau en het aantal jaren werkervaring. Op basis van deze criteria proberen wij tot een aanbieding te komen waar beide partijen zich tevreden bij voelen.

Het salaris vormt een deel van de aanbieding. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Hierin hanteren wij de voorwaarden die van toepassing zijn bij de betreffende opdrachtgever. Zijn zij aangesloten bij een CAO of hanteren zij zelf opgestelde voorwaarden, dan gelden deze voorwaarden voor jou vanaf je start bij de opdrachtgever. Denk o.a. aan vakantiedagen en atv- en adv-dagen.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Als je gesolliciteerd hebt of benaderd bent, dan volgt er eerst een kennismakingsgesprek. Het persoonlijke kennismakingsgesprek met jou is erg belangrijk. Tijdens dit gesprek willen wij een vertrouwensband met jou opbouwen. Met als doel om erachter te komen wie jij bent als persoon. Wat zijn jouw drijfveren, persoonlijkheid, ambities, hobby’s en gezinssituatie? Van welke facetten van het werk word je echt gelukkig? Hierdoor zijn wij in staat een goed en gedegen advies te geven over een nieuwe baan bij een organisatie waar je het beste past. Lees in deze blog uitgebreid hoe wij dit aanpakken.

Is het gesprek je bevallen en is er een duidelijk beeld geschetst waar je naar op zoek bent, dan stellen we je in overleg voor aan één of meerdere opdrachtgevers die in dit profiel passen. Dit zal in vele gevallen resulteren in een gesprek, dat wij uiteraard gezamenlijk zullen voorbereiden. Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan via Comaen bij de betreffende opdrachtgever.

Hoe is de begeleiding en betrokkenheid vanuit Comaen?

Eenmaal aan de slag via Comaen, zal je met enige regelmaat een telefonisch contactmoment hebben of een kop koffie doen met je consultant op locatie. Er zijn meerdere van zulke evaluatiemomenten per jaar om te bespreken hoe het met je gaat. Ook wordt er gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden die bij jou passen.

Als je een stap maakt naar een nieuwe werkgever dan gaat dat meestal gepaard met de intentie om jezelf verder te ontwikkelen. Om daarin te kunnen voorzien kunnen wij vanuit Comaen een jaarlijks opleidingsbudget t.w.v. € 1250,- aanbieden ter besteding aan opleidingen en/of trainingen. Vaak wordt dit, in samenspraak met de opdrachtgever, verder kortgesloten.

Naast de vaste evaluatiemomenten en de beschikbare opleidingsmogelijkheden, organiseren wij vanuit Comaen tweemaal per jaar een event. Een moment om bij elkaar te komen en onze dankbaarheid te tonen richting onze professionals. Bekijk hier onze eerdere events: VR gamen, Ice karten, Escape Room en Endurance Race.

Wat als je toch niet tevreden bent met je nieuwe baan?

Zoals eerder aangegeven doen wij ons best om jou te voorzien van een nieuwe uitdaging die goed past bij jou als persoon. Door middel van de kennismakingsgesprekken, kennis & kunde van de markt en de goede relatie met de opdrachtgever lukt dit bijna in alle gevallen. Echter kan het wel eens voorkomen dat het uiteindelijk geen goede match blijkt te zijn, vanuit jou of de opdrachtgever. In dat geval zullen wij te allen tijde voor je klaar staan om met een passende oplossing komen in de vorm van een nieuwe uitdaging bij één van onze andere opdrachtgevers.

Wil jij graag meer weten over Comaen of onze vacatures? Tim komt graag met je in contact om de passende mogelijkheden te bespreken.

👉 Tim Langelaan
+31 6 15171247
📩 tim.langelaan@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!