Forgotten Password

Fietsleaseplan 2020

Vind jij het belangrijk om duurzaam te leven, vermijd jij liever de files of blijf je graag in beweging? Stap dan lekker op de fiets naar het werk. Sinds januari 2020 is er namelijk een nieuwe regeling ingegaan voor werknemers die de fiets verkiezen boven de auto. Deze regeling heeft het mogelijk gemaakt voor werknemers om voordelig via hun werkgever een fiets te leasen.

Hoe werkt het fietsleaseplan precies?

Voor het privégebruik van zo’n leasefiets betaal je als werknemer een vergoeding, oftewel bijtelling. Dit bedraagt slechts 7% van de adviesprijs van een leasefiets en bijbehorende accessoires. Feitelijk wordt deze 7% bijtelling opgeteld bovenop jouw bruto jaarinkomen en hierover betaal jij als werknemer weer belasting. Daarmee lijkt het erg op het (privé)gebruik van een leaseauto, maar dan net even wat meer verantwoord.

Hoe ziet dit er dan voor mij uit?

Afhankelijk van de adviesprijs van de fiets kan het maandelijkse bedrag aardig variëren, wil jij bijvoorbeeld een super-de-luxe speed pedelec van een paar duizend euro, of zoek je meer een normale stadsfiets, een e-bakfiets of mountainbike? De maandelijkse bijtelling loopt uiteen van € 2,- tot € 10,- euro per maand. In het voorbeeld hieronder gaan we uit van een adviesprijs van €2.000,- euro.

Bruto jaarsalaris € 35.000,-
Fiets € 2.000,-
Jaarlijkse bijtelling (7%) € 140,-
Belasting per jaar € 58,-
Belasting per maand € 4,83

 

Zoals te zien is vallen de kosten enorm mee en het mooie ervan is dat de service en verzekering ook onder deze maandelijkse vergoeding vallen.

Bij Comaen hechten wij veel waarden aan goed werkgeverschap, vandaar dat wij dan ook graag zaken doen met opdrachtgevers die dezelfde gedachten delen. Meerdere van deze opdrachtgevers maken al gebruik van deze leasefiets regeling. Ben jij benieuwd om welke opdrachtgevers dit gaat en wat voor andere interessante voorwaarden zij te bieden hebben? Bij vragen neem dan gerust contact op met ons via:

+ 023 844 32 19
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bron: https://www.anwb.nl/fiets/fietslease/fietslease-2020
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4972846/bijtelling-fiets-van-de-zaak-e-bike-elektrische-fiets