Adviseur, business partner en loopbaancoach in één

Arbeidsmarkt

Adviseur, business partner en loopbaancoach in één Afgelopen woensdag had ik een kennismakingsgesprek met een PLC Software Engineer. Hij vroeg mij naar de toegevoegde waarde van Comaen en recruitmentbureaus in het algemeen ‘Zelf een vacature vinden is toch niet zo lastig’ zei hij. Deze opmerking hoor ik vaker. Banen liggen voor het oprapen, Engineers krijgen […]

Lees meer
Arbeidsmarkt

Adviseur, business partner en loopbaancoach in één

Afgelopen woensdag had ik een kennismakingsgesprek met een PLC Software Engineer. Hij vroeg mij naar de toegevoegde waarde van Comaen en recruitmentbureaus in het algemeen ‘Zelf een vacature vinden is toch niet zo lastig’ zei hij.

Deze opmerking hoor ik vaker. Banen liggen voor het oprapen, Engineers krijgen tientallen berichten van Recruiters per week. Ik snapte zijn uitspraak. In gedachte ging ik terug naar de reden om mijn eigen recruitmentbureau Comaen op te richten in 2013.

Recruitment draait om de persoon, de bemiddeling is ondergeschikt

Sinds 2005 ben ik actief binnen de arbeidsbemiddeling. Rond 2013 merkte ik dat dit steeds commerciëler werd. Het draaide niet echt om de kandidaat, maar met name om het bemiddelen van mensen. Dit bereikte zijn hoogtepunt toen ik voor een Amerikaanse speler ging werken. Deze manier van werken paste mij niet, het gaf geen voldoening. In mijn ogen draait recruitment om de persoon en is de bemiddeling daaraan ondergeschikt.

Beweegreden om te ondernemen nog steeds belangrijkste USP Comaen

Ik besloot te gaan ondernemen. Ik dacht na over het bestaansrecht, de toegevoegde waarde en het onderscheidend vermogen. Inmiddels bestaat Comaen ruim 6 jaar. De initiële beweegredenen zijn nog steeds de belangrijkste USP’s van onze huidige dienstverlening. Onderdeel van het DNA van iedere Recruitment Consultant bij Comaen. Over het antwoord aan de PLC Software Engineer hoefde ik dus ook niet lang na te denken.

‘Comaen verbindt met hart en ziel professionals en opdrachtgevers binnen de techniek’

Niet CV’s schuiven, maar toegevoegde waarde bieden

Bemiddelen gaat verder dan een Engineer op basis van werkervaring te matchen op een vacature. CV’s schuiven, dat kunnen wij allemaal. Het gaat mij er alleen niet om een professional zo snel mogelijk van een werkgever naar een nieuwe werkgever te bemiddelen. Ik wil daadwerkelijk een toegevoegde waarde kunnen bieden voor zowel de professional als voor de opdrachtgever. Maatwerk leveren.

Persoonlijk kennismakingsgesprek

Het persoonlijke kennismakingsgesprek met professionals is daarom voor mij erg belangrijk. Tijdens dit gesprek bouwen we een vertrouwensband op. Doel van dit gesprek is om erachter te komen wie iemand is. Meestal laat ik hierbij het CV links liggen, aangezien ik met name nieuwsgierig ben naar de persoon achter het CV. Wat zijn iemands drijfveren, persoonlijkheid, ambities, hobby’s en gezinssituatie? Van welke facetten van het werk word je echt gelukkig? Binnen wat voor soort werkomgeving vindt je het makkelijkst aansluiting? Hierdoor zijn wij in staat een goed en gedegen advies te geven over een nieuwe baan bij een organisatie waar de professional ook past en dus duurzame bemiddelingen te verrichten.

‘De term Recruitment Consultant of Recruiter daar heb ik niet zoveel mee. Het gaat namelijk verder dan dat, je bent adviseur, business partner en loopbaanadviseur in één’. 

Een baan die aansluit op jouw competenties en persoon

Na het kennismakingsgesprek geven wij een professional 1 tot maximaal 3 opties. Bij bedrijven waarbij de professional aansluiting vindt qua bedrijfscultuur, normen en waarden, missie- en visie en sfeer. En vanzelfsprekend ook een functie die aansluit bij de wensen, ambities en indien gewenst ook de juiste groeimogelijkheden biedt voor de toekomst.

Mooi verhaal, maar hoe ervaren anderen dat dan?

Ben jij benieuwd naar de ervaringen met Comaen check dan https://klantenvertellen.nl/referenties/comaen/.

Wil jij niks missen? Schrijf je dan in op onze maandelijkse update. Zo mis je nooit meer het laatste nieuws of interessante vacatures.

Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share