Forgotten Password

Smart building biedt kansen voor installeurs
Arbeidsmarkt

Digitalisering is in volle gang. Werken in de Cloud, Big Data en Internet of Things (IoT). In de ‘echte’ wereld zijn deze termen niet meer weg te denken, zowel in je privé leven als werksituatie. Zo maakt digitalisering ook binnen de installatietechniek een grote ontwikkelingen door de laatste jaren.

Wat kan je allemaal met data?

Wat kan je met Big Data? Er zijn grote hoeveelheden gegevens beschikbaar. Gegevens hebben is één ding. Het voordeel zit in wat voor inzichten deze data jou als bedrijf of persoon geven. Bij het analyseren van deze gegevens kun je bijvoorbeeld informatie verzamelen voor het verbeteren van een proces, product of service van de klant.

Smart Building

Smart Building ofwel slimme gebouwen. Stel je voor dat je in een gebouw werkt dat met je meedenkt. Je loopt een slim gebouw binnen en door middel van sensoren detecteert het gebouw waar je bent en past hier de verlichting op aan. Via een applicatie op je telefoon kan je zien welke vergaderruimte, beschikbaar is. Aangekomen op je werkplek wordt er waargenomen dat de CO2 waarde te laag is in jouw ruimte. Door middel van een bericht op je telefoon krijg je het advies om het raam open te doen. Slimme gebouwen zorgen niet alleen voor een gezond werkklimaat, ze doen meer.

Gebouwbeheerders gebruiken data om inzicht in het energieverbruik te krijgen. Door het gebruik van installaties te analyseren, kunnen maatregelen getroffen worden om het energiegebruik terug te dringen. Naast inzicht in het energiegebruik van installaties biedt dataverzameling en -analyse nog een kans. Preventief onderhoud wordt vele malen gemakkelijker. Als er data beschikbaar is over de kwaliteit van een installatie en patronen herkend kunnen worden, kan er ook vastgesteld worden wanneer er reparatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Comaen werkt samen met installatiebedrijven die gebruik maken van deze innoverende technieken. Ben jij geïnteresseerd en wil je weten wat voor carrière mogelijkheden er zijn binnen de installatiebranche? Bekijk dan hier onze vacatures of neem dan contact met op met:

👉 Marco Reemer
+31 611071589
📩 marco.reemer@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Video: https://www.youtube.com/watch?v=rT81J1FjI_U

Bronnen: https://www.gawalo.nl/installatiebranche/partner/2018/03/big-data-en-de-installatiebranche-op-weg-naar-beter-ondernemerschap-1015796
https://installateurszaken.nl/de-nieuwe-installateur/