De strijd om technisch personeel

Arbeidsmarkt

De strijd om technisch personeel We komen het regelmatig tegen, bevlogen techneuten die een fantastisch technisch bedrijf opzetten dat de meest vooruitstrevende en innovatieve systemen maakt. De voldoening is enorm en door de hele organisatie te voelen. Het gaat zo goed dat er wordt besloten te gaan groeien. Eén van de top Lead Engineers krijgt […]

Lees meer
Arbeidsmarkt

De strijd om technisch personeel

We komen het regelmatig tegen, bevlogen techneuten die een fantastisch technisch bedrijf opzetten dat de meest vooruitstrevende en innovatieve systemen maakt. De voldoening is enorm en door de hele organisatie te voelen. Het gaat zo goed dat er wordt besloten te gaan groeien. Eén van de top Lead Engineers krijgt de uitdaging om een nieuwe afdeling op te zetten en zijn eigen team samen te stellen. Er worden functieprofielen opgesteld en de vacature wordt gedeeld, maar goede sollicitanten blijven uit.

Ook organisaties die al even bestaan, krijgen te maken met technologische ontwikkelingen. Dit vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Daarnaast hebben ze ook regelmatig te maken met een vergrijzing van het personeelsbestand.

Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf de kennis behoudt om mee te blijven gaan met deze ontwikkeling? En wat maakt dat technische professionals wel of niet voor bepaalde banen kiezen?

Stijging aantal technische vacatures en daling instroom afgestudeerden

Al jaren is de trend dat het aantal afgestudeerden met een technische opleiding op HBO en WO niveau daalt en dat het aantal vacatures gericht op technici blijft groeien. Technische professionals hebben het voor het kiezen.

Hoe zit het met de aantrekkingskracht van jouw organisatie voor technische professionals?

De aantrekkingskracht van jouw organisatie is belangrijk. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste techneuten aantrekt en behoudt? In een eerdere blog schreven wij over belangrijke arbeidsvoorwaarden om jong technisch talent te winnen voor jouw organisatie. Professionals met ervaring hechten weer waarde aan andere zaken. Zoals afwisseling in werk en zelfstandigheid in de functie.

Comaen helpt bedrijven in proces- en maakindustrie met groei ambitie

Technisch talent is schaars. De komende jaren wordt dit naar verwachting voor veel organisaties steeds meer voelbaar. Wij helpen bedrijven hun capaciteitsuitdaging op te lossen en te ondersteunen in groei ambitie. Comaen detacheert technische professionals bij bedrijven. Wij hebben een groot netwerk onder Engineers in Nederland. Benieuwd hoe Comaen jou kan helpen om technische professionals te vinden? Of hoe je de aantrekkingskracht van jouw organisatie kunt vergroten? Neem dan contact met ons op. 

Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share