Forgotten Password

Comaen vacatures

Heb jij gamen al op je CV staan? Dan ben jij voorbereid op de toekomst van solliciteren. Verschillende grote internationale bedrijven zijn namelijk aan het bekijken hoe ze game data kunnen gebruiken om de juiste kandidaten te selecteren. Jouw game prestaties kunnen voor veel functies voorspellen hoe geschikt jij bent als kandidaat. In sommige gevallen kunnen game prestaties dit zelfs beter dan jouw werkervaring.

Wat jouw game ervaring bedrijven vertelt

Gamen kan verschillende vaardigheden aantonen. Uit Minecraft kan jouw ruimtelijk inzicht duidelijk worden. Of je een teamplayer bent wordt duidelijk uit FIFA en een ervaren Call of Duty speler zal meer aandacht hebben voor details.

Deze vaardigheden zijn belangrijk op de arbeidsmarkt. Op dit moment wordt gamen alleen nog als hobby gezien of zelfs als tijdverspilling. De CEO van IamProgrez, Linda Frietman, denkt hier anders over. Volgens haar kijken verschillende grote bedrijven op dit  moment hoe zij gamedata kunnen gebruiken in hun sollicitatieproces.

Frietman is bezig met het ontwikkelen van deze nieuwe manier van solliciteren. Zo kun je in de toekomst niet alleen je werkervaring op je CV zetten, maar ook je game skills. Dit is tenslotte ook informatie die het bezit van verschillende soft skills kan aantonen. Dit proces in gang zetten, gaat nog wel even duren. Frietman gokt zelf dat het nog een paar jaar gaat  duren voordat dit breder geaccepteerd is door bedrijven.

Gamen bij Defensie

Bij Defensie zijn ze al begonnen met deze unieke manier van recruitment. In samenwerking met IamProgrez gebruiken ze daar game data om selectiebeslissingen te maken. Hierbij zal je misschien denken dat het bij Defensie gaat om games zoals Call of Duty, maar dit is niet altijd waar. Zo kan juist een strategisch spel of een spel zoals Farmville veel zeggen over of iemand zou passen in de functie van militair.

Door mensen in bestaande functies bij Defensie digitaal te beoordelen, kon IamProgrez specifieke skills koppelen aan deze functies. Op basis van deze uitkomsten werden er per functie profielen gemaakt met bijbehorende soft skills. Bij de selectie van kandidaten werden hun game data dan vergeleken met deze profielen om de juiste selectie te maken.

Passie voor gamen

Games zijn niet alleen bruikbaar voor het verrijken van kandidaat data. Ook het simpelweg hebben van gamen als hobby kan al veel informatie bieden over jouw skills. In Nederland alleen al zijn er 7,5 miljoen mensen dagelijks aan het gamen. De skills die je tijdens het gamen ontwikkelt zijn voor werkgevers, die werknemers zoeken met bepaalde vaardigheden, erg interessant. Meerdere partijen, zoals bijvoorbeeld de Politie, hebben al interesse getoond in deze nieuwe technologie. Immers is gamen een goede manier om, vooral bij jongeren, skills inzichtelijk te maken.

Dit bevestigt ook Maikel, werkzaam als Sourcer bij Comaen. Hij heeft door gamen meerdere skills kunnen verbeteren. Zo spreekt hij door het communiceren met spelers over de hele wereld nu vloeiend Engels. En door multiplayer games, zoals League of Legends en Rainbow Six, heeft hij ervaring opgedaan met efficiënt samenwerken en communiceren. Dit zijn vaardigheden die hij in zijn werk bij Comaen weer kan inzetten. Tot slot noemt Maikel het spel Minecraft, dat ervoor volgens hem voor zorgt dat je je creatieve skills ontwikkelt. In dit spel worden namelijk door spelers hele steden nagebouwd of abstracte kunstwerken gecreëerd.

Comaen

Bij Comaen houden wij voortdurend de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten. Zo kunnen wij de intrinsieke behoeftes van professionals begrijpen en deze koppelen aan de juiste opdrachtgevers. Wij zoeken ambitieuze professionals die willen werken aan uitdagende opdrachten. Of jouw drijfveer nou ligt bij duurzaamheid of bij het werken in een hecht team, wij vinden voor jou de juiste match. Meer weten? Klik dan hier. https://www.comaen.nl/professionals/

Bron: https://www.werf-en.nl/je-game-data-op-je-cv-dat-is-absoluut-de-toekomst/
Staat dé vacature er niet bij?