Forgotten Password

Comaen opdrachtgever op de werkvloer

Uit een recente studie van de consultants van de RoyalHaskoningDHV en PDC blijkt dat de industrie in Nederland de komende 5 jaar 3Mton CO2-uitstoot kan besparen. Vraag je je af hoe dan? Door het gebruik van innovatieve en energiebesparende technologieën. Onder andere sensoren, data en artificial intelligence (AI) kunnen bijdragen aan een sterke CO2-reductie. Om deze reductie te realiseren zijn FME en het kenniscentrum voor zakelijke energie en watergebruikers VEMW Project 6-25 gestart. Het doel van dit project is om in 2025 6 megaton C02 minder uit te stoten.

Sensoren, data en artificial intelligence

Door op een efficiëntere manier te gaan werken, kan er op grote schaal veel energie bespaard worden. Onder andere door het slim gebruiken van sensoren, data en AI. Maar ook bij het terugwinnen van restwarmte op lagere temperaturen, warmtepompen voor hogere temperaturen, hybride boilers, energie efficiënte magneetkoppelingen en predictive maintenance liggen kansen voor besparing. Dit soort aanpassingen omvatten 80% van de mogelijke CO2 besparingen in de komende 5 jaar. In de studie werden 15 van dit soort technieken onderzocht, die markt klaar zijn en snel de kosten terugverdienen. De studie toonde ook aan dat deze relatief simpele aanpassingen kunnen leiden tot grote verminderingen in de uitstoot.

Vergroening Industrie

Door het aanleveren van toegankelijke oplossingen voor de industrie, kan er op een relatief makkelijke manier gewerkt worden aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Dit is belangrijk omdat de industrie de grootste vervuiler binnen Nederland is en er momenteel nog relatief weinig wordt gedaan om haar uitstoot te verlagen. Project 6-25 zorgt voor een grote stap in de richting van de vergroening van de Nederlandse industrie.  Door het project komen producenten en gebruikers bij elkaar en kunnen industriële energiegebruikers kennismaken met belangrijke innovaties. Door in 5 jaar 3 miljoen ton C02 minder uit te stoten komt de industrie makkelijker in de buurt bij het doel van 2030: 14,3 miljoen ton C02 minder uitstoten dan in 2015.

Comaen

Bij Comaen vinden wij het belangrijk om samen te werken met opdrachtgevers die nadenken over de duurzaamheid van hun projecten. Zo zoeken wij op dit moment een (Senior) Maintenance & Reliability E&I Engineer voor een internationaal productiebedrijf binnen de voedingsmiddelen. Zij zoeken een engineer die een 40 jaar oude fabriek kan omtoveren naar een hypermoderne plant. Hierbij is het doel om minder aardgas te verbruiken en meer groene elektriciteit. Ben jij degene die ervoor gaat zorgen dat deze fabriek de komende 25 jaar stabiel en efficiënt kan draaien? Bekijk hier de vacature of neem contact op met Sjoerd.

👉 Sjoerd Fontein
+31 6 537 335 00
📩 sjoerd.fontein@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bron: https://www.ptindustrieelmanagement.nl/hse/nieuws/2020/07/digitalisering-kan-zorgen-voor-sterke-co2-reductie-1013233