Forgotten Password

Team Comaen Samenwerking
Arbeidsmarkt, Comaen

Teambuilding

Successen bereik je met elkaar. Dit gaat alleen als je goed kunt samenwerken en weet waar elkaars kwaliteiten liggen. Organisaties met teams die samenwerken en plezier hebben op de werkvloer, behalen sneller successen. Maar hoe leer je elkaar op een leuke manier beter kennen? Met teambuilding!

Vertrouwen

Succes komt voort uit een team dat elkaar vertrouwt. Vertrouwen betekent elkaar betrouwbaar achten, op elkaar kunnen bouwen en geloof in elkaar hebben. Dit is ook van toepassing op teams. Een team met een hoge mate van vertrouwen kan je herkennen aan teamleden die zich durven uit te spreken, durven feedback te geven en ontvangen, durven grenzen aan te geven en die hun einddoel weten. Teambuilding kan bijdragen aan het vertrouwen. Je bent dan namelijk afhankelijk van elkaar. Je leert hierdoor je collega’s op een andere manier kennen waardoor het vertrouwen automatisch groeit.

Samenwerking

Teambuilding en samenwerken gaan hand in hand. De een is niet compleet zonder de ander. Een teambuilding activiteit vereist verschillende kwaliteiten. Naast vertrouwen moet je ook elkaars kwaliteiten kunnen herkennen en deze effectief in kunnen zetten. Door samen te werken voeg  je alle expertises in je organisatie samen, wat een positieve invloed heeft op de productiviteit en kwaliteit van je werk.

Communicatie

Communicatie is het fundament van elke organisatie. De basis van elk sterk team is goede en duidelijke communicatie. Echter is effectief communiceren ook een punt waarop het vaak mis gaat. Door niet alleen gehoord te willen worden, maar juist ook zelf oprecht te luisteren, ontstaat er begrip en eenheid. Teambuilding zal ervoor zorgen dat communicatie binnen het team maar ook tussen de afdelingen flink verbeterd wordt. Hierdoor zullen eilandjes tussen afdelingen en teams verdwijnen en het plezier, de sfeer en de productiviteit toenemen. Kortom, hoe beter de communicatie intern, hoe beter het bedrijfsresultaat.

Sfeer

Wat is er mooier dan een leuke sfeer op jouw werk? Je ziet jouw collega’s hoogstwaarschijnlijk vaker dan jouw familie, het is dan ook erg belangrijk om plezier te hebben op de werkvloer. Plezier zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. Teambuilding zal absoluut zorgen voor leuke en grappige situaties. Deze momenten zijn de verbindende factor voor een betere samenwerking en goede communicatie en zullen zeker bijdragen aan het behalen van succes.

Ben jij op zoek naar de ideale activiteit voor teambuilding? Comaen geeft je graag tips:
– Escape room
– Expeditie Robinson
– Wipeout
– Skitrip
– Karten

Wat doen wij bij Comaen aan teambuilding?

Bij Comaen hechten wij enorm veel waarde aan teambuilding, want succes maak je samen. Van samen barbecueën, uiteten, Ranking The Stars spelen op het kantoor of natuurlijk naar de prachtige skipistes in Oostenrijk.

Niet alleen intern geven we om teambuilding, we vergeten ook zeker niet de waarde van onze klanten en professionals. We plannen minimaal 2 keer per jaar een gezellig maar actief uitje in voor ons netwerk. In het afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld met onze professionals gaan karten op de meest spectaculaire indoor kartbaan van Nederland. De dag hebben we afgesloten met trofeeën, drankjes en gezelligheid! Ook de bedrijven waarmee we werken vinden teambuilding belangrijk en organiseren regelmatig activiteiten om dit te bevorderen. Benieuwd welke bedrijven dit zijn en of hier jouw ideale baan tussen zit? Neem dan contact op met Cihangül.

👉 Cihangül Sümbül
+ 316 15 48 67 98
📩 cihangul.sumbul@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bron: https://2peak.nl/teambuilding-tips-en-oefeningen/
https://top-teambuilding.nl/teambuilding-ideeen/