Forgotten Password

Beste talent aan je binden

In veel bedrijven staat het management voor een lastige taak om leiding te geven in deze turbulente tijden. Leidinggeven in nieuwe omstandigheden vraagt soms om het leren of aanpassen van bepaalde vaardigheden. Maar welke vaardigheden zijn nu belangrijk als leider en zijn deze aangeboren of kun je deze ook aanleren? En op welke dingen moet je nu extra letten bij het aannemen van professionals voor leiderschapsfuncties? Wij zetten 7 kenmerken op een rij die tijdens een crisis belangrijk zijn voor mensen die leidinggeven.

1. Oplossingsgericht

Leidinggeven in een crisis kan aangeleerd worden, maar dit is ook grotendeels afhankelijk van karakter. Niet iedereen kan goed werken onder druk en tegelijkertijd ook medewerkers inspireren en inlevingsvermogen tonen. Een goede leider is altijd op zoek naar oplossingen, hoeveel er ook tegenzit. Belangrijk is dat iemand niet bevriest onder druk maar juist in actie blijft.

2. Ervaring

Naast karakter is ook ervaring met uiteenlopende situaties erg belangrijk voor een goede leider. Als deze ervaring nog niet aanwezig is, kan deze met behulp van trainingen snel worden vergaard. Zo zijn er bureaus die simulaties van onverwachte situaties nabootsen, zodat mensen leren welke processen je in gang moet zetten. Deze ervaring helpt bij het in kaart brengen van onverwachte situaties en het bepalen van de vervolgstappen. Ook de communicatie naar interne en externe partijen is hierbij erg belangrijk.

3. Toekomstbeeld

Een goede leider denkt vooruit, ook tijdens een eventuele crisis. Door een duidelijke toekomstvisie te hebben en deze te delen met je team, kan er beter samen gewerkt worden aan oplossingen. Belangrijk is om de toekomstvisie actief te blijven delen, dit kan door het sturen van mails of het gebruik van (virtuele) whiteboards. Zo blijft het voor iedereen duidelijk waar de stip op de horizon ligt.

4. Teamspeler

Vaak wordt nog gedacht dat onrustige tijden vragen om een autoritaire leider. Maar in deze tijden is het juist belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedenken en werken aan oplossingen. Het is echter wel belangrijk dat de leider ervoor zorgt dat dit duidelijk wordt georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld door het vormen van een kernteam dat de uiteindelijke knopen doorhakt. Hiermee voorkom je dat er te veel mensen mee bepalen, waardoor beslissingen worden vertraagd. Wees ook niet bang om hulp te vragen voor een probleem dat je (deels) zelf hebt veroorzaakt. Meer mensen weten altijd meer dan één.

5. Besluitvaardig

In onrustige tijden kan het moeilijk zijn uitkomsten van beslissingen te voorspellen. Toch is het juist belangrijk dat een leider ook in deze tijden knopen durft door te hakken, ook als nog niet alle informatie beschikbaar is. Zonder het nemen van beslissingen is vooruitgang immers lastig te realiseren. Hierbij zijn kenmerk 2 en 4  ook belangrijk, de juiste ervaring en het meenemen van meningen van collega’s is essentieel bij het nemen van belangrijke beslissingen.

6. Financiële kennis

Geld is het zuurstof van elk bedrijf, zonder geld houdt het op. Daarom is het als leider in onrustige periodes erg belangrijk om de financiën nauwkeurig in de gaten te houden. Dit kan eventueel met behulp van een collega die hierin gespecialiseerd is. Belangrijk is om te zorgen dat je als leider continue op de hoogte bent van de financiële situatie van het bedrijf om zo nodig actie te kunnen nemen.

7. Voorbeeldfunctie

Als leider worden jouw acties en woorden nauwlettend in de gaten gehouden. Belangrijk is om daarom het juiste voorbeeld te geven. Niet alleen wat betreft de normen en waarden binnen de organisatie maar ook voor de juiste werk/privé balans. Een leider die zelf nooit pauze neemt zal dit weerspiegeld zien in zijn team. Dit kan op lange termijn leiden tot meer uitval onder medewerkers.

Comaen

Bij Comaen merken wij dat deze periode heeft geleid tot veel vragen bij zowel bedrijven als technische professionals. Vragen die wij graag helpen beantwoorden. Bijvoorbeeld: Hoe geef ik het beste leiding op afstand? Of: Welke kansen liggen er nu voor mijn bedrijf om talent aan mij te binden?. Ook gaven we al eerder handige tips over productief thuiswerken en de beste programma’s voor online vergaderen. Mis jij nog een onderwerp? Laat het ons dan weten. Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan nu aan voor onze updates en ontvang om de drie weken het laatste technische nieuws en interessante vacatures in je mailbox.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/02/de-7-kenmerken-van-een-goede-crisisleider-a4014512