Forgotten Password

Sjoerd Fontein Eigenaar Comaen
Geen categorie

Het coronavirus is er en daar kan voorlopig niemand iets aan veranderen. Wat je wel zelf in de hand hebt, is de manier waarop je met deze zware periode omgaat. Terwijl de meerderheid van bedrijven en ondernemers bezig is met de korte termijn, kun jij besluiten om er juist je voordeel mee te doen.

We hebben een coronacrisis, geen economische crisis

De fundamenten van onze economie zijn sterk. Er is dan ook geen sprake van een economische crisis. Het inzakken van de economie is het gevolg van tijdelijke, logische politieke besluiten. Er komt minder geld binnen, terwijl er wel geld uitgaat.

Engineers zijn schaars en doorgaans lastig te vinden. Nu is je kans om die veelgevraagde en goede technische professional(s) binnen te krijgen. Een aantal van onze opdrachtgevers kiest er dan ook bewust voor op dit moment te investeren in goede mensen, ook al is er op korte termijn minder werk. Zo staan ze niet achteraan met werven als we weer naar buiten kunnen. Want dat er een dag komt voor groen licht, wanneer het virus onder controle is, is zeker. Projecten gaan dan weer door en mensen keihard nodig.

“Eindelijk kunnen we de kandidaten naar binnen krijgen waar we al een tijd lang naar op zoek waren. Dat we niet direct voldoende werk hebben om iedereen declarabel te laten zijn, nemen we voor lief”

Wij raden het af te stoppen met investeren in de werving van kandidaten. Dit creëert onzekerheid en kan schade brengen aan jouw werkgeversmerk. In tijden dat het minder goed gaat, sluit jij de deur voor (toekomstig) talent. Een hard signaal naar de buitenwereld, maar zeker ook naar jouw interne organisatie.

Een crisis leidt tot bewustzijnsvernauwing

In het boek Schaarste betogen de twee onderzoekers Mullainathan en Shafir dat schaarste en armoede leiden tot bewustzijnsvernauwing en zelfs een tijdelijk lagere intelligentie. Het boek is een aanrader, omdat het laat zien hoe schaarste bezit neemt van ons denken en ervoor zorgt dat we zaken op lange termijn verwaarlozen en in de kortetermijndenken- en handelsmodus schieten.

Veel managers handelen onder grote druk en stress. Logisch, maar door ook de lange termijn te overzien, kun jij het verschil maken.

De arbeidsmarkt biedt enorme kansen

Bij Comaen merken we dat we veel makkelijker in contact komen met technische professionals, die tot voor kort lastiger benaderbaar waren. Deze mensen kunnen in de nabije toekomst van grote waarde zijn voor jouw onderneming.

De Coronacrisis zorgt helaas voor gedupeerden. We krijgen berichten van Engineers die in hun proeftijd worden ontslagen, waarvan een tijdelijk contract niet wordt verlengd of die een project hebben afgerond en op de bank komen te zitten.

Hoe kan Comaen helpen

Comaen helpt professionals een nieuwe baan te vinden. Sollicitatiegesprekken gaan gewoon door via video en onboarding verloopt online. We kunnen je helpen gesprekken op te zetten en je adviseren hoe online procedures en processen in te richten. Deze week hebben we zelfs onze eerste volledig digitale procedure afgerond.

“Prachtig hoe de technologie vooruit is gegaan. Het hele proces is vloeiend verlopen. Het waren interessante gesprekken, het zijn de personen die het interview maken. Het leunt voor mij heel dicht aan tegen normale sollicitatiegesprekken. Ik heb voor mijn baan geen last van Corona, met een computer en internetverbinding kan ik overal mijn werk perfect uitvoeren. Ik heb een mooie baan gevonden bij een bedrijf dat voorloper is in VR technologie en kijk ernaar uit om te gaan beginnen.”

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Sjoerd Fontein.

+316 537 335 00
📩 sjoerd.fontein@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bronnen: https://www.intermediair.nl/persoonlijke-groei/leidinggeven/5-manieren-om-leiderschap-te-tonen-in-deze-coronacrisis