Forgotten Password

Comaen professional

TED (Technology, Entertainment, Design) is een bijeenkomst die sinds 1984 elk jaar in Californië plaatsvindt. Sprekers mogen hier in maximaal 18 minuten een presentatie geven over hun vakgebied of een idee dat zij willen delen. Sinds 2006 zijn de afzonderlijke presentaties ook op YouTube te bekijken. Ondertussen staan er al meer dan 2600 TED talks online. Om de keuze wat makkelijker te maken,  zetten wij voor jou 5 inspirerende technologische TED talks op een rijtje.

1. How AI can save our humanity | Kai-Fu Lee

Artificial Intelligence (AI) is de wereld zoals wij hem kennen enorm aan het veranderen. Maar er is één ding wat AI niet kan simuleren: liefde. Computer wetenschapper Kai-Fu vertelt hoe Amerika en China betrokken zijn in een deep learning revolutie. Hij deelt een plan voor hoe mensen zich kunnen onderscheiden in dit tijdperk van AI. Namelijk door gebruik te maken van hun compassie en creativiteit. Volgens Lee kan AI ons verlossen van onze routine-werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat wij meer tijd kunnen besteden aan onze creatieve ontwikkeling. Bekijk hier de TED talk.

2. The wonderful and terrifying implications of computers that can learn | Jeremy Howard

Wat zijn de gevolgen van zelfdenkende computers? Technoloog Jeremy Howard deelt verschillende ontwikkelingen op het gebied van deep learning. Zo kunnen computers al Chinees leren, objecten in foto’s herkennen en medische diagnoses stellen. In deze technologische TED talk neemt Howard je mee in de veranderingen die computers doormaken. En wat daarvan de gevolgen zijn voor onze maatschappij. Klik hier om de TED talk te bekijken.

3. A robot that eats pollution | Jonathan Rossiter

In deze technologische TED talk maak je kennis met ‘Row-bot’. Een robot die verontreiniging opruimt en zelf energie opwekt uit vies water. Roboticus Jonathan Rossiter legt uit hoe deze speciale zwemmende robot een voorloper kan zijn van robots die zelfstandig verontreiniging bestrijden. De robot gebruikt microbiële brandstofcellen om olievlekken en algenbloei te verwijderen, Bekijk de TED talk van Jonathan Rossiter hier.

4. A glimpse of the future through an augmented reality headset | Meron Gribetz

Wat als technologie ons kan verbinden met onze omgeving in plaats van ons af te leiden? In deze TED talk demonstreert Meron Gribetz een Augmented Reality headset. Die headset maakt het mogelijk om hologrammen niet alleen te zien maar ook te grijpen. De hologrammen kunnen zelfs bewegen, net zoals echte fysieke objecten. Op deze manier kunnen we straks met Augmented Reality onze tastzintuigen uitbreiden. Klik hier voor de hele TED talk.

5. Can we create new senses for humans? | David Eagleman

Neurowetenschapper David Eagleman heeft zijn carrière gewijd aan het bestuderen van hoe ons brein signalen verwerkt en bewustzijn creëert. Mensen kunnen minder dan een tiende-triljoen van alle lichtstralen waarnemen. Hierdoor is onze perceptie van de realiteit beperkt door ons brein. Dit is iets wat hij wil veranderen. Door zijn research in breinprocessen heeft hij nieuwe interfaces gemaakt. Deze kunnen informatie over de wereld om ons heen kunnen waarnemen, die eerst voor ons verborgen waren. Bekijk hier de hele TED talk.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de technische markt? Schrijf je dan in voor onze email updates. Vul hier onder je gegevens in. Dan ontvang je onze updates met het laatste technische nieuws en interessante vacatures.

Staat dé vacature er niet bij?