Forgotten Password

Opleiding Engineer

In september 2021 start de Universiteit Maastricht met een nieuwe technische opleiding voor engineers. De bacheloropleiding genaamd Circulair Engineering zal studenten opleiden tot multidisciplinaire technische professionals. Zo hebben de volgende generatie Engineers niet alleen verstand van technologie maar ook van verschillende maatschappelijke verhoudingen.

De circulaire Engineer

De Engineer van de toekomst gaat bepalend zijn in de overgang naar een circulaire economie. Door zijn brede kennis kunnen kloven tussen disciplines gedicht worden en zal de samenwerking verbeterd worden. Dit bevordert niet alleen de industrie, maar ook de duurzaamheid van de samenleving. Volgens professor Gerard van Rooij, hoogleraar Plasmachemie, is het tijd om de daad bij het woord te voegen en circulariteit in de technische wereld te gaan stimuleren. Eén van de ambities van de faculteit Engineering is dan ook het inzetten van engineering voor de bevordering van circulariteit en duurzaamheid in de techniek.

Universiteit Maastricht

Circulair Engineering is niet het enige nieuwe onderwijsprogramma aan de Universiteit Maastricht. Binnen de faculteit zijn er al verschillende nieuwe onderwijsprogramma’s gestart. De programma’s focussen zich allemaal op de verbinding met het bedrijfsleven. Zo is er binnen de Universiteit al een kenniscentrum opgezet voor de transitie binnen de chemische industrie. Dit kenniscentrum, genaamd Brightsite, zet zich in om de chemische industrie te verduurzamen en concurrerend te houden.

Opleiding Circulair Engineering bachelor

Circulair Engineering is het nieuwste programma binnen Brightsite. De bachelor is onderdeel van de programmalijn genaamd ‘Onderwijs en menselijk kapitaal’. Net als de rest van het onderwijs op de universiteit van Maastricht wordt ook deze opleiding kleinschalig ingericht. Er zullen zo’n  12 tot 15 studenten per onderwijsgroep deelnemen. Daarnaast zal het onderwijs probleemgestuurd en student-gericht zijn en zullen klassen internationaal ingericht worden. In december 2020 is de opleiding al officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Brightsite en de Universiteit Maastricht hopen dat de nieuwe bachelor lokaal talent zal vasthouden en internationaal talent zal aantrekken. Dit zal niet alleen een positieve invloed hebben op het onderwijs, maar ook op de bedrijven die de afgestudeerde studenten in dienst zullen nemen.

Comaen

Bij Comaen zijn wij voortdurend op zoek naar de Engineers van de toekomst. Of het nu gaat om een afstudeerstage of een eerste baan. Wij kennen onze opdrachtgevers door en door en kunnen jou zo alles vertellen over de sfeer en doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Wij zoeken ambitieuze Young Professionals die bij innovatieve bedrijven willen werken aan uitdagende opdrachten. Of jouw drijfveer nu ligt bij duurzaamheid of bij het werken in een hecht team, wij vinden voor jouw de juiste match. Meer weten? Klik dan hier.

Bron: https://www.technischweekblad.nl/nieuws/universiteit-maastricht-start-opleiding-voor-engineer-van-de-toekomst
Staat dé vacature er niet bij?