Forgotten Password

Certificering VCU van Comaen ingelijst
Geen categorie

VCU staat voor: Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties

Een VCU-certificering is bedoeld voor ondernemingen die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Deze bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico, bijvoorbeeld op een werkplaats of in een loods. Wanneer ondernemingen over een VCU-certificaat beschikken tonen zij aan dat de uitzendkrachten op de hoogte zijn van de veiligheid en gezondheid.

Een VCU-certificaat is 3 jaar geldig en wordt elk jaar gecontroleerd. Iedereen die binnen de uitzendorganisatie actief is, zowel medewerkers als uitzendkrachten, zijn VCA-gecertificeerd. Alleen wanneer dit het geval is zal de onderneming een VCU-certificaat krijgen.

Een VCU-certificering is voor uitzendorganisaties om samen te werken met ondernemingen. Door de certificering kan de onderneming ervan uitgaan dat alle werknemers VCA-gecertificeerd zijn. Binnen Comaen beschikken de medewerkers over een VCA-certificaat en tegenwoordig heeft Comaen ook een VCU-certificering.

Ben je benieuwd over welke certificaten Comaen nog meer beschikt? Bekijk dan de pagina Opdrachtgevers of neem contact met ons op.

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!