Forgotten Password

Heb je tijd over vanwege de coronapandemie? Netflix uitgespeeld en alle klussen in huis zijn gedaan? Dan vind je hieronder een reeks experimenten, ook leuk voor kinderen, om je ingenieuze nieuwsgierigheid uit te leven.

Kun je een ballon spiesen zonder hem te laten knappen? Een ei in een fles stoppen zonder dat ‘ie kapot gaat? Een spaghettibrug bouwen die sterk genoeg is om een zak suiker te dragen?

44 uitdagingen met huis-, tuin- en keukenmateriaal

De ingenieurs en designers van de James Dyson Foundation (inderdaad van de bekende stofzuiger) hebben in totaal 44 uitdagingen samengesteld, in de vorm van challenge cards; 22 technische bouwexperimenten en 22 natuurkundige proeven. Alle taken kunnen met gewoon huis-, tuin- en keukenmateriaal worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met touwtjes, spaghetti, lege petflessen of aardappels.

44 Experimenten voor Engineers

Wetenschappelijke uitleg en illustratievideo’s

Op challenge cards staan een samenvatting, technische aanwijzingen over hoe je de taak moet volbrengen, tips om fouten te voorkomen en tot slot een wetenschappelijke uitleg over het hoe en wat van de taak. Soms is er op de site ook een illustratievideo bij de taak te vinden.

Deel jouw experiment met ons

Wij zijn heel benieuwd of het jou lukt om een met een ballon aangedreven auto te maken van uitsluitend een ballon, een plastic beker, rietjes, draad en elastiekjes. Stuur ons een foto van jouw experiment!

Over Comaen

Ook bij ons worden de nodige dingen uitgeprobeerd tussen de bedrijven door. Zoals het koken van een ei in de waterkoker door onze Accountmanager Marco Reemer. Het lukte, maar na een paar keer ei resten in de thee, besloot onze Office Manager Marjolein Wilmink dat het toch tijd was voor een officiële eierkoker.

Comaen is een jonge en innovatieve organisatie. Wij lopen graag voorop in plaats van achteraan. Wij helpen technische professionals de baan te vinden die écht past. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

023 844 32 19 
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bronnen: https://www.deingenieur.nl/artikel/thuisexperimenten-voor-jonge-ingenieurs