Forgotten Password

Process Engineer

Vandaag spraken wij met één van onze professionals, Robin. Robin is 31 jaar en werkt als Process Engineer via Comaen. Tijdens het gesprek vertelt Robin waarom en welke studie hij heeft gedaan en wat de vervolgstappen voor hem zijn geweest. Wat is belangrijk bij het vinden van een nieuwe baan en hoe heeft Comaen kunnen helpen? Tijdens een kort interview deelt Robin zijn verhaal.

Waarom heb jij gekozen voor de opleiding Chemische Technologie?

‘Ik heb Chemische Technologie gestudeerd. Dit was niet mijn eerste keuze, pas na de opleidingen Financial Service Management en Luchtvaarttechniek ben ik Chemische Technologie gaan studeren. Ik heb uiteindelijk voor deze opleiding gekozen omdat ik zelf ontdekkend ben en heel graag wil weten hoe dingen in elkaar steken. Ik ben geïnteresseerd in de bouwstenen van mensen en de wereld. Het was of natuurkunde of biologie. In Utrecht ben ik begonnen aan de opleiding Life Science, dit was een combinatie van chemie en technologie en vanaf daar ben ik ingestroomd op de opleiding Chemische Technologie. Het trok mij meer dan werken in een lab.’

Wist jij gelijk wat je na deze studie wilde doen?

‘Door het volgen van deze studie heb ik gelijk een goed beeld gekregen van wat ik wilde gaan doen. Door goede voorlichtingen en lessen kwam ik er snel achter dat innovatief werken goed bij mij past. Het was niet gelijk duidelijk bij wat voor soort bedrijven ik terecht zou kunnen komen. Vanuit school werd hulp geboden bij het vinden van een stage en werden meerdere mogelijkheden besproken.’

Hoe kwam jij terecht bij Comaen?

In mijn vorige baan had ik nog maar weinig uitdaging, ik was toe aan een volgende stap in mijn carrière. Via LinkedIn word ik ongeveer 7 keer per week benaderd door bedrijven en/of recruiters. De reden dat ik op Comaen reageerde was door de directe en duidelijke manier van benaderen, ook benaderde Comaen mij precies op het juiste moment. Het bericht gaf mij het gevoel dat er goed naar mijn profiel was gekeken en het geen standaard bericht was. Ik was op dat moment nog niet eerder met Comaen in aanraking geweest maar ik had er een goed gevoel bij.

Wat is jouw ervaring met Comaen?

Tijdens het eerste gesprek kreeg ik het gevoel dat er voor mij opzoek werd gegaan naar mogelijkheden. Na het eerste contact werden er een aantal bedrijven voorgesteld die aansloten op mijn behoeftes. Comaen komt op mij zeer persoonsgericht over. Comaen kijkt vanuit de persoon om zo iemand op de juiste positie te plaatsen. Een zeer bekwaam bureau.

Heb jij tips voor andere Engineers bij het vinden van een nieuwe baan

Denk goed na over wat je echt gelukkig maakt en begin dan met zoeken naar een baan. Als je weet wat jou gelukkig maakt, dan weet je wanneer een bedrijf aan jouw verwachtingen voldoet.

Wat is voor jou belangrijk bij het zoeken naar een nieuwe baan?

Voor mij is het belangrijk dat ik innovatief te werk kan gaan en samen met een team tot oplossingen kom. Gezamenlijk successen behalen en deze ook vieren.

Productie moet gedraaid worden, maar er moet ook een duidelijke gedachten zijn waarom ik dingen doe. Voor mij is het belangrijk dat ik en het bedrijf allebei groeien. Ik ben altijd op zoek naar de volgende stap en er moet genoeg uitdaging zijn.

Herken jij jezelf ook in dit profiel en ben je benieuwd welke bedrijven bij Robin en misschien wel bij jou passen? Of liggen jouw verwachtingen ergens anders maar wil jij weten welk bedrijf bij je past? Laat het ons weten en wij nemen z.s.m. contact op.

023 844 32 19 
📩 info@comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!