Electrical & Instrumentation

Instrumentation is de verzamelnaam van instrumenten die stroom, temperatuur, niveau of druk meten en regelen. Die instrumenten kunnen uiteenlopen van simpele apparatuur zoals kleppen, meters en zenders, tot complexe zaken zoals analyzers. Fabrieken zitten er vol mee. Dus zijn er ook experts nodig die weten hoe ‘instrumentatie’ precies werkt: Instrumentation Engineers.

E&I Engineer

Een E&I Engineer ontwerpt elektrotechnische veld instrumentatie systemen. Deze meet & regel systemen zorgen ervoor dat een proces geautomatiseerd kan worden. E&I Engineer staat voor Electrical & Instrumentation Engineer.

Er worden veel termen gebruikt in de markt. Over het algemeen bedoelt men met een E&I Engineer een Instrumentation Engineer. Er is ook altijd een Electrical gedeelte aan een E&I job omdat alle meetinstrumenten elektrisch zijn aangesloten.

Werkzaamheden

- het maken van begrotingen en aanbiedingen;
- het doen van diverse studies;
- calculaties;
- software beschrijvingen;
- ontwikkelen van logica diagrammen;
- aankooporder ontwikkeling en afhandeling;
- detail engineering;
- ontwerpen (soms in 3D);
- tekeningen en constructiedocumenten maken;
- constructie begeleiding;
- assistentie bij het testen en het in bedrijf stellen;
- interdisciplinair overleg;
- administratie, planning en voorgangscontrole.

Branches

E&I Engineers zijn werkzaam binnen: industriële automatisering, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw.

Een Instrumentatie Engineer heeft een achtergrond in de elektrotechniek of natuurkunde. Bijvoorbeeld de opleiding Instrumentatie Engineering en het traineeship Instrumentatie Engineering.

Ben jij op zoek naar een baan als Engineer? Bekijk dan hier onze meest recente vacatures.

Bekijk alle Electrical & Instrumentation vacatures

Ben jij op zoek naar een baan binnen Electrical & Instrumentation? Bekijk hieronder het volledige aanbod en wie weet zit jouw droombaan er tussen.

Zoeken

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search