Forgotten Password

Comaen vacatures

Door de huidige Corona-crisis zijn veel bedrijven gedwongen de plannen voor hun digitale transformatie te versnellen. Gelukkig bieden innovatieve technologieën oplossingen voor veel vraagstukken waar bedrijven nu tegen aan lopen. Door deze innovaties kunnen bedrijven sneller en productiever werken dan ooit. Volgens de experts van de Think Digital Summit van IBM zijn dit de 5 technische innovaties die ook na de crisis voor blijvende veranderingen zullen zorgen.

1. Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) is de laatste jaren een veelgebruikt woord in de technische wereld. Maar nu door de corona crisis zijn de toepassingen hiervan steeds vaker te zien. Bijvoorbeeld in een camera die de afstand tussen personen kan meten of kan checken of medewerkers hun mondmaskers ophebben. Veel van dit soort toepassingen laten zien dat AI zorgt voor toepasbare oplossingen en geen toekomstmuziek meer is.

2. Online evenementen

Veel technische evenementen zijn door de maatregelen verplaatst naar de virtuele wereld. Voor bedrijven is dit nu de manier om in contact te blijven met hun klanten en partners. Verschillende evenementen zijn online te volgen via livestreams of worden vertaald naar webinars. Zo kan het delen van kennis virtueel toch doorgaan. Je hebt bijvoorbeeld in oktober het ‘Think Digital Summit’ waar strategieën worden behandeld om weerbaarder uit de crisis te komen.

3. Remote werken

Veel bedrijven zijn overgegaan op werken op afstand. En dit is een groot succes, acht op de tien medewerkers geeft aan ook na de crisis (deels) thuis te willen blijven werken. Veel grote bedrijven werken al langer met het zogenaamde telewerken, en willen hier de nieuwe norm van maken. Dit zet bedrijven er ook toe om op een nieuwe manier te kijken naar hun personeelsbeleid en het vertrouwen wat hierbij komt kijken.

4. Meer vraag naar cloudcapiciteit

Op afstand werken gaat hand in hand met meer vraag naar mogelijkheden om veilige toegang tot gegevens te hebben. Leveranciers van cloud diensten zoals IBM en Microsoft hebben dan ook te maken met een grote groei in de vraag naar deze diensten.  Maar alleen het uitbreiden van je cloud is niet genoeg, een nieuwe mentaliteit is ook essentieel. Alleen je oude infrastructuur op een andere cloud locatie zetten heeft weinig zin, bedrijven moeten nadenken over een nieuwe en duurzame cloudstrategie. Vraagstukken zoals hoe gebruik je private, hybrid en public cloud zo goed mogelijk, zullen daarbij centraal staan.

6. Meer aandacht voor security

We schreven al eerder een blog over de staat van cybersecurity in Nederland. Gelukkig hebben berichten over ongewenste gasten in zoommeetings en Covid-phishing er voor gezorgd dat er meer aandacht is voor cybersecurity. Helaas geldt dit ook voor cybercriminelen. Nu mensen veel thuis werken, worden steeds vaker bedrijven aangevallen. Voor de crisis werden al zeven van de tien bedrijven slachtoffer van een veiligheidsincident, er wordt verwacht dat dit aantal zal toenemen dit jaar. Dit is voor bedrijven aanleiding om hun cybersecurity op orde te brengen.

Comaen

Bij Comaen zijn wij niet alleen specialist in technische vacatures, wij functioneren ook als adviseur en sparringpartner. Juist in deze bijzondere tijd is het belangrijk om na te denken over de toekomst en bijbehorende vraagstukken. Zo kunnen wij opdrachtgevers adviseren en ontzorgen over groei en capaciteitsvraagstukken die voortkomen uit de huidige ontwikkelingen. Benieuwd wat Comaen voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 +023 844 32 19
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bronnen: https://www.technischweekblad.nl/nieuws/ibm-think-digital-summit-5-innovaties-die-ons-leven-na-corona-gaan-veranderen