Forgotten Password

Machinebouw Recruitment
Comaen

Even voorstellen

Ik ben Marco Reemer en werk als Recruitment Consultant bij Comaen. Ik ben zowel verantwoordelijk voor het aanboren en onderhouden van klantcontacten als recruitment van technische professionals. Ik doe dit binnen Mechanical Engineering ook wel WTB of Werktuigbouwkunde genoemd. Ik heb ruim 3 jaar ervaring binnen de technische branche.

“Ik vind het fascinerend wat er allemaal mogelijk is en wat de ontwikkelingen zijn op technisch gebied. Elke keer komen er weer nieuwe innovaties en kansen. Het staat nooit stil”.

Wat maakt mijn werk als Recruitment Consultant leuk?

Wat mij trekt in deze functie is het werken met mensen, je begeleidt iemand in een belangrijke fase van zijn leven. Je krijgt vertrouwen en bent echt iemands adviseur. Het is daarom belangrijk dat je de persoon goed begrijpt en zijn motivatie, competenties, drijfveren, persoonlijkheid en waarden achterhaalt. Daarnaast is de technische branche lekker tastbaar. Als ik bijvoorbeeld op klantbezoek ben bij een fabrikant van eiersorteermachines of telmachines voor de farmaceutische markt dan zie je wat een machine daadwerkelijk doet.

Wat ik leuk vind aan contact met onze klanten is dat ze vaak met een uitdaging zitten en ik zorg voor een oplossing. Belangrijk is dat we met elkaar in gesprek gaan om te achterhalen wat er precies speelt, wat de behoefte is en hoe ik daarin kan ondersteunen. Het gaat echt om het ontzorgen van een klant.

Een relatie met een klant is vergelijkbaar met die met je vriendin

Ik vergelijk de relatie die je hebt met een klant met die van je vriendin. In het begin moet er een soort van liefde ontstaan. Er is nog nooit contact geweest en je gaat kennis maken met elkaar. Je moet het vertrouwen van een klant winnen en je expertise tonen. Als je de relatie wilt behouden is het belangrijk dat je de behoeftes blijft vervullen en de communicatie goed blijft. Als er bijvoorbeeld iets niet helemaal lekker loopt, spreek dit uit. Anders stapt de klant of je vriendin over naar een ander. Je wilt dat ze verlieft op je blijven.

Match niet alleen op kennis en vaardigheden maar ook op persoonlijkheid

Nadat ik een goede uitvraag heb gedaan, ga ik aan de slag als Recruitment Consultant. Samen met mijn collega’s zoeken we de juiste persoon voor de vacature. In het gesprek met mijn kandidaten achterhaal ik of hij/zij past op de functie, maar daarnaast achterhaal ik ook of hij/zij bij het bedrijf en het team past. Er zijn een aantal dingen waar ik op let dit zijn o.a.: persoonlijkheid, technische kennis en andere vaardigheden. Je kunt als Engineer bijvoorbeeld goed zijn in Engineering pur sang dan kom je meer tot je recht in een diepgaande technische functie. Als iemand ook communicatief vaardig is of projecten goed kan overzien dan kijk ik naar een functie van Sales Engineer of Project Engineer.

Marco Reemer Recruitment Consultant

Word jij mijn collega?

Word jij enthousiast van mijn verhaal en wil je meer weten over Comaen en de functie van Recruitment Consultant? Wij staan altijd open voor mensen die de beste in het vak willen zijn en tegelijkertijd houden van een vrijmibo en een potje FIFA. Neem contact met mij op via:

Telefoonnummer: 06-11 07 89 15
E-mail: marco.reemer@comaen.nl