Forgotten Password

Robot arm die aan het lassen is met op de achtergrond engineers.

Binnen de productieautomatisering nemen robots een steeds prominentere rol in. Door het gebruik van robots wordt de productietijd verkort, kan er bespaard worden op arbeidskrachten en wordt er voor een constantere kwaliteit gezorgd. Onze klanten integreren machinerobots in bestaande productielijnen of ontwikkelen en leveren gerobotiseerde lijnen. Zij maken gebruik van KUKA, Fanuc, Stäubli & Universal Robots.

De branches waar onze klanten actief in zijn:
– Voedselverwerking;
– Verpakkingsindustrie;
– Logistiek;
– Machinebouw;
– Telmachines.

Het streven is om van Nederland in 2021 het meest flexibele en beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa gemaakt te hebben. Robotisering is een belangrijk onderdeel binnen deze ‘Smart Industry’ van de toekomst. Om deze groei in Nederland te kunnen bewerkstelligen, zal er geïnvesteerd moeten worden in kennis en kunde van medewerkers. Deze nieuwe trend zorgt voor nieuwe ontwikkelingen zoals onderstaand artikel laat zien: https://www.visionenrobotics.nl/2019/05/01/vansichen-linear-technology-ontwerpt-track-voor-grootste-fanuc-robot-ooit/

Als engineer ligt er een mooie uitdaging op het gebied van robotica, als programmeur biedt een dergelijke rol meer technische diepgang. Naast besturingssoftware van de robot is ook kennis nodig  van aandrijvingen, sensortechniek, mechanica en pneumatiek. Een opleiding HBO Mechatronica, Industriële Automatisering, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde sluit het beste aan voor een dergelijke rol. Vanuit de Hogescholen zien we een toename van het aantal minors dat aansluit op deze trend. Zo bieden de Haagse Hogeschool en Avans momenteel de Minor: Robotics & Vision aan.

Facts & figures Robotica

Robot Arm Icon $67 Miljard uitgaven in robotica wereldwijd in 2025.

Robot Arm Icon Momenteel is slechts 6% van de fabrieken gedigitaliseerd.

Robot Arm Icon 64% van de fabrieken verwacht komende 5 jaar connected sensoren te gebruiken.

Robot Arm Icon In 2022 worden er voor de logistieke sector 938.00 robots per jaar besteld.

Robot Arm Icon 47% van de Nederlandse bedrijven doet aan technologische innovatie, 39% is het Europese gemiddelde.

 

We zien bij onze opdrachtgevers een toenemende vraag naar robotica engineers. Benieuwd welke vacatures wij hebben? Bekijk het hier.

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!