Hoogspanningslijnen worden vervangen door robots

Civiele Techniek

De stroomdraden in de hoogspanningsverbinding boven de A6 worden op een bijzondere manier vervangen. Namelijk met hulp van een robot. De eerste werkzaamheden zijn in augustus al succesvol uitgevoerd. Het gehele project zal begin 2023 afgerond zijn. Uitbreiding capaciteit De uit 1972 gerealiseerde hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Lelystad wordt vervangen. De capaciteit van deze verbinding […]

Lees meer
Civiele Techniek

De stroomdraden in de hoogspanningsverbinding boven de A6 worden op een bijzondere manier vervangen. Namelijk met hulp van een robot. De eerste werkzaamheden zijn in augustus al succesvol uitgevoerd. Het gehele project zal begin 2023 afgerond zijn.

Uitbreiding capaciteit

De uit 1972 gerealiseerde hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Lelystad wordt vervangen. De capaciteit van deze verbinding moet worden uitgebreid. Omdat de productie van groene energie blijft toenemen. Over 52 kilometer wordt de fundering van de masten versterkt en de geleiders vervangen door innovatieve geleiders. Deze innovatieve geleiders kunnen meer elektriciteit transporteren.

‘Rollengordijn’

Voor het vervangen wordt er gebruik gemaakt van een rollengordijn. Dit bestaat uit katrollen en karretjes, waardoor er geen belemmerende constructies langs de weg worden opgebouwd. De verbinding kruist meerdere malen infrastructuur, zoals het spoor, de snelweg en kanalen. Door deze methode kan het verkeer zonder hinder doorrijden. De robot trekt samen met een grote lier de nieuwe geleiders over de bestaande geleiders heen. Tijdens het vervangen wordt de elektriciteitsvoorziening niet onderbroken.

Comaen

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de Civiele Techniek? Neem dan contact op met Liam via 0621231988 voor meer informatie of bekijk alvast onze vacatures.

Bron: https://www.technischweekblad.nl/nieuws/robot-vervangt-hoogspanningslijnen-boven-snelweg-a6-3
Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share