Forgotten Password

Comaen opdrachtgevers
Over Comaen

Ga je als bedrijf door met werving- en selectie gesprekken of stop je?

Veel bedrijven in Nederland krijgen op dit moment te maken met complexe vraagstukken. Wat betekenen de richtlijnen van het RIVM en de overheid voor ons? Moeten we de werkzaamheden stil leggen? Stoppen we met werving- en selectieprocessen?

Welke effecten heeft Corona op mijn branche?

De coronacrisis zorgt voor veel uitdagingen in verschillende branches. In de installatiebranche bijvoorbeeld, waar de hoogconjunctuur in een paar dagen omsloeg in een crisis door geannuleerde opdrachten. Juist in deze tijden is creatief en oplossingsgericht denken belangrijk. Zo zijn enkele maakbedrijven overgegaan tot het produceren van onderdelen voor beademingsapparatuur of het produceren van handreinigers of ontsmettingsmiddelen. Ook Engineers zitten niet stil, zo zijn ze in Californië bezig met het ontwikkelen van een robot lab. Zodat onderzoekers straks thuis via de cloud  nieuwe medicijnen kunnen ontwikkelen.

In sommige branches zorgt de huidige situatie juist voor groei. Zo draait de voedselproductie volgens de FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) op een onverminderd hoog niveau door. Functies in de voedselketen zijn door de overheid benoemd tot cruciale beroepen. Maar is het dan alleen belangrijk voor deze bedrijven om hun productie te continueren? Nee zegt de voorzitter van Techniek Nederland:  ‘Uiteraard staat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en van onze medewerkers altijd op één. Maar als we volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid kunnen doorwerken, moeten we het ook dóén. Anders lopen de technische sector en de economie onnodig veel schade op’.

Hoe ga je nu verder met de sollicitatie procedures?

Het is dus voor alle sectoren belangrijk om het werk zo veel mogelijk door te laten gaan. Dit geldt ook voor de wervings- en selectieprocessen. Zeker omdat Engineers schaars zijn en wanneer het virus onder controle is projecten weer doorgaan en je de mensen keihard nodig hebt. Belangrijk is om te inventariseren welke vacatures binnen je bedrijf nog gegarandeerd vervuld kunnen worden. Overleg met de contactpersoon voor de betreffende vacature of deze de handvaten heeft om de sollicitatie procedure via video te laten verlopen. En bedenk ook hoe de inwerkperiode voor de kandidaat nu zal verlopen.  Een andere optie is om, zoals een van onze opdrachtgevers doet, een ruimte in te richten waar iedereen 1,5 meter van elkaar vandaan zit, zodat mensen alsnog voor een gesprek kunnen komen. Dit bedrijf had eerder ook  al een elektronische receptioniste ingezet, iets wat nu ook goed van pas komt om menselijk contact te beperken.

Hoe kan Comaen helpen bij het werven en selecteren?

Comaen ondersteunt bij werving en selectie van technische professionals. Wij hebben ervaring hebben met het virtueel solliciteren (lees het hier in onze blog over online vergaderen en solliciteren). Daarnaast zijn wij VCU gecertificeerd. Wij denken graag mee over hoe we de verschillende bedrijfsprocessen in jouw bedrijf op een veilige manier draaiende kunnen houden. Onze eerste prioriteit blijft natuurlijk de gezondheid van een ieder. Wij zien alleen ook in deze tijd voldoende mogelijkheden voor opdrachtgevers om door te gaan en de juiste kandidaten voor zich te winnen. Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 023 844 32 19
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bronnen: https://www.engineersonline.nl/nieuws/id32677-hoogconjunctuur-installatiebranche-slaat-binnen-een-week-om-in-crisis-.html
https://www.engineersonline.nl/artikelen/id1673-met-een-lab-in-de-cloud-kun-je-ontwikkelen-vanuit-huis.html
https://www.fnli.nl/nieuws/persbericht-onverminderd-hoge-productie-levensmiddelen/