5 YouTube kanalen voor Engineers

Even ontsnappen aan het dagelijks leven? Of gewoon op zoek naar iets nieuws om te kijken? Dan zit je met deze YouTubers goed. Wij zetten 5 YouTube kanalen met content voor Engineers voor je op een rijtje. De ene met ludieke experimenten, de andere juist om meer kennis op te doen. Je vindt de kanalen en […]

Lees meer

Even ontsnappen aan het dagelijks leven? Of gewoon op zoek naar iets nieuws om te kijken? Dan zit je met deze YouTubers goed. Wij zetten 5 YouTube kanalen met content voor Engineers voor je op een rijtje. De ene met ludieke experimenten, de andere juist om meer kennis op te doen.

Je vindt de kanalen en onze favoriete video’s in deze blog.

Mark Rober

Mark Rober is een voormalig NASA en Apple Engineer, die verschillende leuke experimenten uitvoert op zijn kanaal. Zo heeft hij zijn eigen Olympische Spelen voor eekhoorns, waar hij gehele parcours voor in elkaar zet, test hij het effect van een auto die van 45 meter hoogte op een trampoline valt en ontwerpt hij zijn eigen ‘glitterbommen’ tegen diefstal van pakketjes.

Colin Furze

Dit kanaal is ‘the home of crazy inventions, brilliant world records and constant disregard to health and safety’. Colin heeft een tunnel onder zijn huis met onder andere een Minecraft karretje en een schuur. Daarnaast ontwierp hij een jas gemaakt van stereo’s, een semi automatisch aardappelkanon, een draagbare open haard in kofferformaat en nog veel meer creaties waar je nooit op zou komen.

Electrosync

Electrosync is een kanaal dat naar eigen zeggen ‘obscure en bruikbare’ dingen creëert. Alister, de man achter het kanaal, maakt veel gebruik van 3D printers. Bijvoorbeeld voor een veiligheidshelm met een nepvogel als vogelverschrikker voor echte vogels. Zijn (volgens ons) leukste video’s gaan echter over het ontwerpen van ’s werelds snelste automatische stofzuiger of eigen pool snack boot.

SmarterEveryDay

Ook iets leren terwijl je kijkt? Got you. SmarterEveryDay voert ook experimenten uit, maar neemt je ook meer mee in de theorie erachter. Een aantal aanraders zijn: How rockets are made, How Kodak Makes Film en How to Make Pizza on a Submarine.

Adam Something

Vind je het belangrijk om ook met een kritische blik naar techniek te kijken? Dan is het kanaal ‘Adam Something’ misschien iets voor jou. Adam is het op z’n zachts gezegd niet eens met sommige technische ontwikkelingen. Zelfrijdende auto’s, Dubai en Elon Musk krijgen er allemaal van langs op dit kanaal.

Comaen

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Schrijf je dan in op onze maandelijkse update. Zo mis je nooit meer het laatste nieuws of interessante vacatures.

Kanalen: Mark Rober
Colin Furze
Electrosync
Smarter Everyday
Adam Something

 

Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share