Carrière

Spelen met LEGO, tekenen en buiten voetballen. Waarmee je speelde en hoe zegt heel veel over je ‘Intrinsieke KernTalenten’ volgens Danielle Krekels. Volgens haar zegt hoe en waarmee je als kind speelde heel veel over hoe je je later ontwikkelt. Wanneer je weet wat je kerntalenten zijn, kun je beter zijn in wat je doet. Wat je vervolgens weer gelukkiger maakt.

Onderzoek speelgoed

Danielle Krekels begon als Recruiter voor Engineers. In die rol voerde ze heel veel interviews met kandidaten. ‘Ik kon hier uren naar luisteren’ aldus Danielle in een interview. Tijdens die interviews realiseerde zij zich dat veel Ingenieurs bijvoorbeeld vertelden dat ze als kind met LEGO speelden. Dit patroon viel haar op en ze begon dit te onderzoeken. 15 jaar lang heeft het onderzoek geduurd. Het bestond uit veel checken en dubbelchecken over wat dit kon betekenen.

Voetbal of LEGO

Uiteindelijk bleek dat het vooral gaat om met wat je speelde en hoe je er mee speelde. Voetbalde je vroeger liever in een groepje op het veldje of alleen tegen een garagedeur? Speelde je vroeger uren met LEGO? Het doet er niet toe hoe goed je ergens in was. Dat je er als kind al interesse in had, zegt veel over je talenten, motivatie en je persoonlijkheid. Als kind kies je misschien onbewust om met legoblokjes te bouwen, maar het is waardevolle informatie voor je volwassen leven.

KernTalenten-schets

Inmiddels heeft Danielle een methode opgesteld waar ruim 400 analisten ter wereld mee werken. Er zijn ongeveer 100 gespecialiseerde analisten in Nederland. Door middel van een interview wordt er achterhaald waarmee je speelde en hoe. Dit resulteert in een KernTalenten-schets. Deze analyse valt te vergelijken met de Big 5, al wordt daar gekeken naar andere kenmerken.

Duurzame keuze

Danielle heeft met haar methode al veel bereikt. Zo heeft ze in de afgelopen jaren drie boeken geschreven. Samen met hersenonderzoeker Dick Swaab heeft ze het boek Krachtig met Kerntalenten geschreven, dat gaat over de waarde van de analyse voor werving en selectie. Daarnaast heeft ze in 2015 een Mensa Award gewonnen voor haar onderzoek voor hoogbegaafden. Volgens de jury zorgt de methode er voor dat hoogbegaafden beter een baan konden vinden voor de lange termijn.

Volgens Danielle kan de KernTalenten-analyse heel veel goeds doen voor mensen. Wanneer je weet waar je wel en niet goed in bent als kind heeft dit invloed op de rest van je leven. Hierdoor kun je duurzame keuzes maken. Bijvoorbeeld in het kiezen van een studie of bij het vinden van een baan die echt bij je past. Het is niet alleen interessant voor kandidaten, maar bijvoorbeeld ook voor werkgevers die op deze manier kunnen kijken of iemand bij de vacature past.

Comaen

Nu ben je natuurlijk geen kind meer, maar is het wel heel belangrijk dat je doet waar je gelukkig van wordt. Wil jij mee doen met onze winactie? Je maakt nu kans op het speelgoed waar jij vroeger mee speelde.

 

Bij Comaen kijken wij naar je skills en persoonlijkheid. Het is voor ons belangrijk wie jij bent als persoon. Hierdoor matchen wij je aan een bedrijf wat echt goed bij je past. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

 

Bron: https://www.werf-en.nl/als-kind-goed-met-lego-dan-weten-we-wat-je-later-wordt/
Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share