Forgotten Password

Zelfontwikkeling tijdens jouw carriere

We zitten in een roerige periode. Je loopbaan ontwikkelt zich misschien niet helemaal zoals je dat had verwacht. Toch is het zeker geen tijd om stil te zitten. Er zijn verschillende manieren om tijdens deze periode, door middel van zelfontwikkeling, juist bij te dragen aan je carrière. Wij zetten 4 opties voor je op een rijtje.

1. Zelfstudie

Vaak staat het al een tijdje op de planning maar kwam het er nooit van; een cursus volgen. Maar grote kans dat je er nu meer tijd voor hebt. Er zijn veel verschillende aanbieders van online cursussen. Zo heb je bijvoorbeeld Google skillshop, waar je gratis cursussen kan volgen, over bijvoorbeeld branding en analytics. En ook op LinkedIn Learning kan je cursussen volgen over onder andere persoonlijke ontwikkelingen, productiviteit en carrière switches. Ook kan het interessant zijn om online webinars te volgen over onderwerpen die nu relevant zijn in jouw vakgebied. Nu veel evenementen zijn afgelast is het aantal webinars sterk gegroeid. In deze blog noemen wij 4 interessante webinars die je in juli kan volgen.

2. Traineeship

Bij een traineeship kan je je skillset uitbreiden terwijl je ook salaris ontvangt. Onder professionele begeleiding kun je jezelf zo op persoonlijk en professioneel vlak verder ontwikkelen. Traineeships zijn er voor verschillende opleidingsniveaus en carrière doelen. Ben jij een technische starter? Comaen biedt verschillende traineeships, zoals bijvoorbeeld Industriële automatisering of Piping Design en Engineering, en ook cursussen zoals bijvoorbeeld Cybersecurity of Explosieveiligheid (ATEX) . Meer weten? Klik dan hier.

3. Vrijwilligerswerk

Dat vrijwilligerswerk goed staat op je cv is al langer bekend. Maar vrijwilligerswerk kan ook goed zijn voor je zelfontwikkeling. Het handigste is om iets te zoeken dat past bij jouw carrière ambities. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden als IT vrijwilliger of techniek lessen geven op scholen. Vrijwilligerswerk is daarnaast ook effectief voor het verbeteren van je softskills.

4. Persoonlijke ontwikkeling

Naast je professionele zelfontwikkeling is ook je persoonlijke zelfontwikkeling belangrijk voor je carrière. Tenslotte is gezond eten, sporten en genoeg tijd vrij houden voor ontspanning ook belangrijk. Wees dus niet te streng voor jezelf. Zelfreflectie is goed, zolang het niet omslaat naar dwangmatig perfectionisme.

Bij Comaen

Bij Comaen vinden wij het belangrijk om onze professionals te ondersteunen in hun loopbaan. Wij staan voor jou klaar als loopbaancoach en sparringpartner. Ook bieden wij voor technische starters traineeships aan. Tijdens deze traineeships kun je jouw kennis in de praktijk brengen en tegelijk jezelf verder ontwikkelen. Naast een technische opleiding geven we je een persoonlijk ontwikkelingsplan, individuele coaching en diverse trainingen. Interesse? Lees hier meer over de traineeships of neem direct contact op met Stefan.

👉 Stefan Schriek
 +31 6 15 52 24 30
📩 stefan.schriek@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Wil je op de hoogte blijven van aankomende technische webinars? En het laatste nieuws binnen de technische branche ontvangen? Meld je dan nu aan: