Forgotten Password

Tips voor technische starters

Afstuderen in deze tijd is lastig. Veel studenten lopen vertraging op maar ook de studenten die wel hun studie kunnen afronden komen in een nieuwe situatie terecht. Het is lastig manoeuvreren op de arbeidsmarkt. Gelukkig is de techniek een sector waar veel behoefte aan is, daarom kan het nuttig zijn voor afstudeerders om zich zo goed mogelijk te onderscheiden. In deze blog zetten we enkele tips voor technische starters op een rijtje.

Gebruik je tijd thuis nuttig

Zorg dat je niet stilzit, de arbeidsmarkt  kan er over een paar maanden compleet anders uit zien. Verbeter bijvoorbeeld je cv en oefen met het voeren van gesprekken. Ook is dit een goed moment om aan je mindere punten te werken. Volg eens een online webinar (zie onze blogs over online webinars) of probeer LinkedIn Learning een maand gratis uit. Via LinkedIn Learning kun je verschillende creatieve, business of technologische cursussen volgen. Leer bijvoorbeeld hoe je effectiever in een team kan werken, fris je kennis over security op of volg een cursus over het verbeteren van je presentatie skills.

Netwerk

Vergeet in deze tijd ook niet je netwerk te onderhouden. Neem weer eens contact op met een oude baas, studiegenoot of mentor. Misschien hebben ze wel de gouden tip voor jouw nieuwe baan. Is je stage of nieuwe baan opgezegd? Houd ook dan contact met het bedrijf, misschien is er over een paar maanden wel weer plek voor je. Laat duidelijk blijken dat je nog steeds interesse hebt. Comaen kan je ook helpen bij het verbeteren van je LinkedIn profiel zodat je geen kansen binnen je netwerk laat liggen.

Brainport regio en infraprojecten

Veel afstudeerders van de TU Eindhoven vinden hun eerste baan in de Brainport regio. Volgens Paul van Nunen, directeur van Brainport Development, blijft de vraag naar technisch talent in die regio groot. Hij voorspelt dat de vraag naar digitalisering, gezondheidsoplossingen energietransitie aanwezig zal blijven. Vooral ingenieurs met kennis van Artificial Intelligence zullen nodig blijven. Ook in de regio’s rondom andere technische universiteiten is men positief over de uitgangspositie van studenten. Ook op het gebied van infrastructuur liggen er kansen. Zo zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen aangenomen om infraprojecten te stimuleren of zelfs te versnellen. Hiervoor heeft de minister voor dit jaar circa 100 miljoen euro extra uitgetrokken.

Comaen

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Hulp bij je zoektocht naar een eerste baan of traineeship kan zeker nu goed van pas komen. Bij Comaen helpen wij je met het in orde maken van je CV en LinkedIn. Ook kunnen wij op basis van jouw ambities de leukste bedrijven selecteren zodat jij daar goed voorbereid op gesprek kan. Zo heb jij binnen no time jouw eerste baan of een interessante traineeship te pakken. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Lees hier meer over onze dienstverlening of neem direct contact op met Stefan.

Bron: https://www.cursor.tue.nl/nieuws/2020/mei/week-3/vraag-naar-technisch-talent-is-door-corona-niet-opeens-veranderd/
https://www.harpersbazaar.com/nl/carriere/a32236206/afstuderen-coronacrisis/
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/22/van-nieuwenhuizen-neemt-maatregelen-voor-versnelling-infraprojecten

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!