Forgotten Password

Impact Coronavirus op de NL industrie
Geen categorie

Het Corona virus is al enkele weken elke dag voorpagina nieuws. RTL Nieuws berichtte dat 47% van de Nederlanders zich zorgen maakt om het coronavirus. Maar ook de technologische industrie is vatbaar voor de gevolgen van de uitbraak van het virus. Wat zijn precies de gevolgen voor Nederland?

Zijn er gevolgen van het Coronavirus op de technologische industrie?

FME verwacht dat vooral de technologische industrie geraakt zal worden, meer dan de gehele economie. Vooral het stoppen of flink vertragen van Chinese leveringen kan bedrijven dwars zitten. We importen voor ongeveer 40 miljard uit China, dit is 9% van onze totale import. Maar ook producten die uit andere landen worden geïmporteerd, maar Chinese onderdelen bevatten, kunnen vertraging oplopen of niet meer leverbaar zijn. Tenslotte zal de afnemende vraag vanuit China een negatieve invloed hebben op Nederlandse toeleveranciers.

Zijn er ook gevolgen voor andere industrieën?

De verwachte impact zal het grootst zijn in de machine-industrie, de hardware computer en ICT-bedrijven en de bedrijven die elektrische apparaten maken. Vooral de vertraagde import van printplaten uit China zal een groot effect hebben op de Nederlandse technologische industrie. Dit komt omdat de bedrijven die deze produceren vooral in de getroffen provincie Habei gevestigd zijn.

Welk effect heeft het Coronavirus op mijn bedrijf?

De effecten kunnen per bedrijf verschillen. Bedrijven met veel extra voorraad zullen nog kunnen blijven leveren, andere bedrijven kunnen hun productie tijdelijk naar een ander land verplaatsen. Maar bij bedrijven die hun eigen producten niet kunnen voltooien en leveren aan klanten kunnen betalingen uitblijven, terwijl de kosten wel doorlopen. Hierdoor neemt het risico op faillissement toe. Het is dus belangrijk dat bedrijven blijven anticiperen en goed hun eigen voorraden en import in de gaten blijven houden.

Bij Comaen

Bij Comaen vinden we het belangrijk om het laatste nieuws in de technologische industrie te volgen. Ook onze opdrachtgevers maken het een prioriteit om up-to-date te blijven en zo snel te kunnen schakelen bij nieuwe ontwikkelingen. Wil jij ook flexibel zijn en blijven in jouw bedrijfsvoering? Comaen heeft een groot netwerk van technische professionals die je hierbij kunnen helpen. Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact met ons op nemen.

+ 023 844 32 19
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bron: https://nos.nl/artikel/2323257-xi-jinping-wist-begin-januari-al-van-risico-s-coronavirus.html
http://www.etotaal.nl/algemeen-nieuws/algemeen-nieuws/12788/fme—impact-coronavirus-op-de-technologische-industrie-relatief-groot-.html
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5008641/onderzoek-coronavirus-paniek-maken-we-ons-zorgen
https://www.ptindustrieelmanagement.nl/business/nieuws/2020/02/coronavirus-raakt-nederlandse-maakindustrie-1012898?utm_source=Vakmedianet&utm_medium=email&utm_campaign=20200218-ptim-std&tid=TIDP2136512XA49C9E5A67F6421AB2A5049826BE31FBYI4