Forgotten Password

Wie heeft deze week niet aan het klimaat gedacht in Nederland? De staking van de boeren in ons land zorgde voor grote ophef. Een ophef die inmiddels niet meer alleen het boerenbedrijf in Nederland aangaat, maar zeker ook alle bedrijven binnen de industrie en utiliteit in Nederland.

BENG-eisen en Energie-investeringsaftrek

Om de klimaatdoelen te behalen die in het Akkoord van Parijs staan, is het belangrijk maatregelen te treffen wat betreft energiebesparing en verduurzaming. Sinds januari 2019 gelden in Nederland de BENG-eisen voor alle nieuwbouw in Nederland. In Nederland leggen we vanaf 1 juli 2020 de energieprestatie voor bijna energie neutrale gebouwen vast aan de hand van 3 eisen:

  1. de maximale energiebehoefte in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar;
  2. het maximale primair fossiel energiegebruik, eveneens in kWh per m2 gebruiksoppervlak per jaar;
  3. het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten*.

Het Environmental Defense Fund, een NGO, wil een satelliet lanceren om de hoeveelheid methaan te meten die door de olie- en gasindustrie vrijkomt in de atmosfeer. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om emissiereductiestrategieën te ontwikkelen. Dit is één van de vele oplossingen die in werking is gezet.

Al deze oplossingen worden ondersteund door de Nederlandse Overheid. Organisaties die investeren in energiezuinige technieken, kunnen ook dit jaar rekenen op fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). De aftrek is 45% als een organisatie in 2019 investeert in nieuwe bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Energielijst. Het minimale investeringsbedrag is € 2.500 per bedrijfsmiddel. Het totale maximuminvesteringsbedrag is €122.000.000,-*.

Samenwerking met duurzame organisaties

Comaen werkt samen met diverse opdrachtgevers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zowel binnen de utiliteit als de industrie zijn deze opdrachtgevers zich bewust van de situatie. Deze week hebben wij een internationale machinebouwer bezocht die in machines produceert voor het ontwikkelen van papieren rietjes.

Naast samenwerking met duurzame organisaties houden we bij Comaen ook rekening met het milieu. Ons kantoor is PET-free, we printen nauwelijks en we verzenden post als facturen en urenbriefjes uitsluitend digitaal. Heeft jouw organisatie een techneut nodig die kan ondersteunen bij een duurzaamheidsvraagstuk? Laat het ons weten via:

023 – 844 32 19
📩 info@comaen.nl
💻 www.comaen.nl

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

*Bronnen: https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/gebouwen/wetten-en-regels-gebouwen/nieuwbouw/beng-indicatoren
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/veranderingen-inkomstenbelasting-2019/investeringsaftrek-2019/energie-investeringsaftrek-2019