Forgotten Password

Vragen tijdens sollicitatie gesprek technische professionals

Er is in Nederland steeds meer aandacht voor het belang van geluk. Alleen hebben veel mensen dat geluk nog niet op hun werk gevonden. 27% geeft zelfs aan één of meerdere slechte werkdagen per week te hebben. Ook al zijn we in Nederland gemiddeld gezien vrij gelukkig, is er dus nog wel een grote kloof tussen ons privé- en werkgeluk. Op ons werk zijn we nog steeds opvallend ongelukkiger. Aangezien je veel tijd per dag doorbrengt met werken, heeft dit veel invloed op ons leven. Meer geluk op het werk zou dus ook een positieve uitwerking hebben op ons privé geluk. En ook voor bedrijven is werkgeluk belangrijk. Medewerkers die gelukkig zijn, zijn productiever, gezonder, meer betrokken en werken beter samen met hun collega’s. Oftewel, het verhogen van werkgeluk heeft voor beide partijen een positief effect.

Wij bij Comaen vinden het belangrijk dat professionals werkgeluk vinden. Daarom brengen we deze week, de Week van het Werkgeluk, onder de aandacht. Deze laatste werkweek van september is een goed moment om stil of jij nog gelukkig bent in jouw huidige baan. En zijn de medewerkers in jouw organisatie tevreden? Tijdens de Week van het Werkgeluk een mooi moment om in gesprek te gaan met medewerkers over hun ervaringen.

Hoe doe ik met mijn organisatie mee?

Zoek binnen je organisatie ambassadeurs om werkgeluk onder de aandacht te brengen. Waarom is dit in jullie organisatie belangrijk? Hoe gaan jullie medewerkers betrekken in het gesprek? Bepaal samen doelstellingen en een plan van aanpak. Belangrijk is om te meten hoe gelukkig medewerkers op dit moment zijn. Zo heb je een nul meting, waarmee je later het succes van jullie acties kan vergelijken.

Werkgeluk verbeteren kan al met kleine acties. Zo kun je een ontbijt of interactieve sessie organiseren, een foto muur maken of een workshop hosten over het voorkomen van burn-out en omgaan met stress. Daarnaast is het ook belangrijk om werkgeluk te verwerken in je bedrijfsmodel. Zo werk je op een gestructureerde manier aan het creëren van een cultuur waarin dit vanzelfsprekend is. Hulp nodig? Bij Comaen adviseren wij opdrachtgevers tot subliem werkgeverschap om potentiële werknemers aan te trekken en huidige werknemers tevreden te houden. Klik hier om een vrijblijvend gesprek in te plannen met een van onze accountmanagers.

Hoe vind ik als professional werkgeluk?

Werkgeluk is voor een ieder anders. Sommige mensen vinden werkgeluk door het werken in een hecht team, terwijl anderen gelukkig worden van het werken met innovatieve technologieën. De kracht van Comaen is het vinden van jouw drijfveer voor werkgeluk en deze te matchen met de juiste opdrachtgever.

Comaen. Find your spark.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij bij Comaen maken een klik voor de lange termijn, de ultieme match. Dit is waarom 100% van onze professionals ons aanbeveelt en wij gemiddeld beoordeeld worden met een 8,9. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul dan hier onder je gegevens in.

Bron: https://weekvanhetwerkgeluk.nl/hoe-werkt-het/