Forgotten Password

Comaen vacatures

De Nederlandse industrie lijkt weer te groeien. Voor het eerst sinds februari dit jaar is de productieomvang binnen onze industrie aanzienlijk toegenomen. De exportsorders lieten zelfs de grootste stijging in twee jaar zien. Evengoed zagen we nog wel een verkleining in het personeelsbestand van Nederlandse producten, maar wel in een beperkte mate. Daarnaast daalde voor de vijfde maand achter elkaar de hoeveelheid werk die nog uitgevoerd of voltooid moest worden.

Stijging in inkoopactiviteiten

Ondanks dat de inkoopactiviteiten toenamen, namen de voorraden materiaal en de eindproducten af. Zowel de inkoopprijzen als de verkoopprijzen stegen. Dit leidde tot een nieuwe piek in het optimisme voor de toekomst van de productie. Volgens David Kemps, Sector Banker Industrie bij de ABN Amro, laat de Nederlandse industrie met de stijging in productiecijfers en nieuwe exportorders voor augustus zien dat zij veerkrachtiger is dan dat we misschien hadden gedacht. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de verspoeling van de lockdowns in Europa en de stijgende lijn in, voornamelijk, de industrie van Duitsland.

De inkoopmanagersindex (een samengestelde index ontworpen om een beeld de krijgen van de economische activiteiten in verschillende industrieën, boven de 50,0 duidt op een groeiende economie) steeg naar een 52.3, wat laat zien dat Nederlandse inkoopmanagers een groeiend vertrouwen hebben in de bedrijfsactiviteiten van de aankomende maanden. Dit indexcijfer is voor het eerst sinds de uitbraak van het virus boven de 50 gestegen.

Comaen

Bij Comaen ondersteunen wij opdrachtgevers met hun capaciteit vraagstukken. Juist nu de industrie langzaam herstelt is het belangrijk om nieuw talent voor je te winnen om te kunnen blijven groeien. Bij Comaen ontzorgen wij onze opdrachtgevers door professionals te werven en enthousiasmeren die goed passen bij het gezochte profiel en de sfeer van jouw bedrijf. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie of plan gelijk een gesprek in met een van onze accountmanagers.

Vond je deze blog interessant? Meld je aan en mis niets meer!

Bron: https://www.ptindustrieelmanagement.nl/business/nieuws/2020/09/nederlandse-industrie-groeit-voor-het-eerst-sinds-februari-1013311