E-bike opladen met stoeptegel

Elektrische fietsen zijn een groot succes in Nederland. Het is een duurzaam alternatief voor korte afstanden waar je normaal de auto voor zou pakken. Bijna zonder gedoe kun je op snel tempo van A naar B. Het enige probleem is het opladen. Of je bent aan het stoeien met een snoer en een accu, of […]

Lees meer

Elektrische fietsen zijn een groot succes in Nederland. Het is een duurzaam alternatief voor korte afstanden waar je normaal de auto voor zou pakken. Bijna zonder gedoe kun je op snel tempo van A naar B. Het enige probleem is het opladen. Of je bent aan het stoeien met een snoer en een accu, of je vergeet hem op te laden en staat de volgende dag met een lege fiets. De Delftse startup TILER heeft hier een oplossing voor bedacht: een oplaad-stoeptegel.

Draadloze inductie

De laadtegel is ’s werelds eerste draadloze inductie laadoplossing voor e-bikes. Het werkt net zoals een elektrische tandenborstel. De tegel maakt contact met een speciale fietsstandaard. Hierdoor gaat er een elektrische stroom lopen en dat zorgt er voor dat de e-bike opgeladen wordt. De tegel zelf is aangesloten op het elektriciteitsnet en is voor bijna alle elektrische fietsen geschikt.

Is jouw fiets geschikt?

Of de laadtegel ook geschikt is voor jouw e-bike kun je navragen bij TILER. Dat hangt af van het aantal cellen in de batterij en het battery-management system. Er is dus geen speciaal merk e-bike voor de laadtegel nodig. Als jouw elektrische fiets geschikt is, moet alleen de tegel en de standaard geïnstalleerd worden.

Snellaadtegel

De laadtegel is net zo efficiënt als een oplaadsnoer. Hij laadt op 2 ampère. Het doel van TILER is uiteindelijk dat er een snellaadtegel komt die kan laden op 4 ampère. Naast de laadtegel bieden ze ook een laad-platform aan. Hierin zit de tegel verwerkt zodat deze ook binnen geplaatst kan worden. Dan hoeft je fiets niet altijd buiten te staan.

TILER is opgericht op de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU-Delft. Als je de TILER oplaadtegel wilt proberen kan dat. De pilot is nu beschikbaar vanaf €25 per maand.

Comaen

Wil jij ook werken aan duurzame oplossingen voor een betere wereld? Wij zijn altijd op zoek naar talent binnen de techniek. Bekijk hier onze vacatures of neem contact met ons op.

Bron: https://www.technischweekblad.nl/nieuws/je-e-bike-draadloos-opladen-op-een-stoeptegel
Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share