Civiele Techniek wordt steeds duurzamer

Civiele Techniek

Het klimaat verandert en dat heeft invloed op wat en hoe we bouwen. Hierdoor wordt binnen de Civiele Techniek duurzaamheid steeds belangrijker. Groene loopbrug in Zwolle Zo wordt er een groene loopbrug gemaakt over het spoor in Zwolle. De brug verbindt de oude binnenstad en de spoorzone met elkaar. De nieuwe S-vormige brug wordt ruim […]

Lees meer
Civiele Techniek

Het klimaat verandert en dat heeft invloed op wat en hoe we bouwen. Hierdoor wordt binnen de Civiele Techniek duurzaamheid steeds belangrijker.

Groene loopbrug in Zwolle

Zo wordt er een groene loopbrug gemaakt over het spoor in Zwolle. De brug verbindt de oude binnenstad en de spoorzone met elkaar. De nieuwe S-vormige brug wordt ruim 127 meter lang. Groen en water staan centraal op de brug voor een groene uitstraling. Dit wordt de eerste groene loopbrug over het spoor in Nederland. . De basis van de brug is hout. Er wordt alleen beton gebruikt voor de fundering. Dit zorgt ervoor dat er veel minder CO2 uitstoot is. Hierdoor is de brug ook daadwerkelijk duurzaam. De bouw van de brug zal starten in 2023. Station Zwolle gaat niet alleen de groene loopbrug bouwen, ze gaan ook de bushaltes verplaatsen naar een groenere omgeving.

Brug krijgt tweede leven in Almere

Daarnaast krijgt een brug in Almere een tweede leven. Dura Vermeer heeft de materialen van een gesloopte oude voetgangersbrug bewaard. Hiervan hebben ze een nieuwe brug op het Floridaterrein gebouwd. Zij hadden de voorgespannen betonnen liggers en het dek in opslag. Met die onderdelen is de nieuwe brug voor de bruggencampus van Flevoland-Floriade gebouwd. Het idee van de bruggencampus is dat er een plek is waar bruggen op een nieuwe innovatieve manier gebouwd kunnen worden. De tweede leven brug is daar een goed voorbeeld van. De levensduur van het hergebruikte dek is 25 jaar en de betonnen hoofdliggers kunnen het nog ruim 50 jaar volhouden. De brug op deze manier bouwen is niet sneller of goedkoper dan een nieuwe brug bouwen. Daarentegen is het wel een stuk duurzamer. Dura Vermeer heeft nog verschillende I-liggers over voor hopelijk nog een tweede leven project.

Comaen

Wil jij ook werken aan bijzondere en duurzame projecten? En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures Civiele Techniek of neem contact op met Liam via 06-21231988 of via liam.mulder@comaen.nl.

Bron: https://www.ovmagazine.nl/artikel/groene-loopbrug-over-spoor-zwolle                                                                                                                                                                                                                                                     https://www.cobouw.nl/innovatie/nieuws/2021/09/voor-de-tweede-leven-brug-gooide-dura-vermeer-het-complete-ontwerpproces-op-zijn-kop-101299112?utm_source=Vakmedianet_red&utm_medium=email&utm_campaign=20211001_+Cobouw&tid=TIDP5351621X6AE63C82EB8147E0AFDEF3CF64A8C69FYI4&utm_content=&_login=1
Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share